The Colour Kitchen blijft bij Boerderij Langerlust in Amsterdam!

Een doorstart op Langerlust betekent dat de sociale horeca-onderneming haar opleidings- en begeleidingsplek kan behouden en zelfs uitbreiden in de stad.

The Colour Kitchen is sinds begin 2014 betrokken bij boerderij Langerlust. In de voorbije jaren zijn mooie successen geboekt op maatschappelijk en commercieel vlak.

In eerste instantie leek het erop dat TCK afscheid zou nemen op Langerlust per 1 oktober 2018. Vanuit de buurt kwam een duidelijk signaal om The Colour Kitchen op deze locatie te behouden. Bewoners van Zuidoost hebben regelmatig geprotesteerd tegen het vertrek van The Colour Kitchen uit Boerderij Langerlust. De buurtwebsite besteedde hier vroegtijdig aandacht aan. We zijn iedereen dankbaar voor alle steun.

De gemeente heeft TCK heeft enige tijd geleden concreet de vraag gesteld of, en zo ja onder welke voorwaarden, wij op Boerderij Langerlust zouden willen blijven. We zijn in overeenkomst gekomen en zijn blij om te vermelden dat we in ieder geval komend jaar op Boerderij Langerlust zullen blijven!

TCK vindt haar oorsprong in Amsterdam. Ons eerste restaurant aan de Jan Evertsenstraat opende we in 2007. Het was daar dat we ontdekten dat we een belangrijke buurtfunctie vervulden, vooral voor jongeren zonder diploma of zonder baan, die wel graag mee willen komen en hun talenten willen inzetten.

Ondertussen hebben we onze activiteiten in (omgeving) Amsterdam uitgebreid met bedrijfscatering en partycatering. Zo runnen we o.a. dagdagelijks de bedrijfsrestaurants in huis bij Jeugdbescherming, Warner Bros, Rabobank Schiphol en vanaf november bij de Goede Doelen Loterijen. Verder verzorgden we in 2016 en 2017 wekelijks een van de lunchvoorzieningen op het stadhuis voor vergaderingen en partijen.

Maar onze grootste locatie is toch wel die op Langerlust, waar we in de afgelopen 4 jaar een mooi bedrijf hebben weten op te bouwen, dat in de buurt geliefd is en is uitgegroeid tot een bekende bruiloftslocatie in de regio.

Bovenal is Langerlust een locatie waar we jaarlijks meer dan 50 leer- en werkplekken beschikbaar kunnen stellen voor Amsterdammers die in een kwetsbare positie zitten. Je kunt hierbij denken aan allerlei type programma’s die we aanbieden, waaronder onze opleidingen tot kok, gastheer en horeca-assistent.