The Colour Kitchen blijft impact maken

Op dinsdag 14 mei 2019 is één bedrijfsonderdeel van The Colour Kitchen, TCK People BV, failliet verklaard. Helaas is het niet gelukt om het faillissement te voorkomen. Dat spijt ons enorm. Maar dit betekent dus niet dat The Colour Kitchen failliet is. Wij blijven impact maken.

Een zwarte dag

Gisteren hebben we afscheid moeten nemen van een klein deel van onze medewerkers. Een zwarte dag. Er is boosheid, verdriet en verwarring. Emoties die we allemaal voelen, omdat iedereen enorm betrokken is en zich verantwoordelijk voelt voor onze missie, de leerlingen en onze gasten en, niet in de laatste plaats, voor onze collega’s.

Impact maken. Nu en in de toekomst.

In de afgelopen 10 jaar hebben we hoge pieken en ook diepe dalen gekend. We hebben in die jaren nieuwe vrienden gekregen en we hebben meer en meer vertrouwen gekregen in de waarde van onze organisatie en in de impact die we hebben op anderen. We hebben vaak gevochten tegen de bierkaai en daardoor ook veel bereikt wat we zelf niet voor mogelijk hadden gehouden. Er is meer beweging dan ooit naar een inclusieve arbeidsmarkt, één van onze primaire doelen. En het belangrijkste; we hebben al meer dan 1.000 mensen een kans gegeven op een duurzame toekomst.

Onze deelnemers verdienen een toekomst

We willen nog zoveel meer mensen een mooie toekomst geven. We gaan door een enorme storm heen. Als een schip op zee en we weten niet hoeveel hoge golven er nog gaan komen. Het is begrijpelijk dat dit onzekerheid geeft en onrust. Tegelijkertijd is het belangrijk ons te beseffen dat als we in paniek raken ons schip zeker in nog grotere problemen komt. Het bestuur en MT staan aan het roer van het schip en we doen er alles aan om op ons op koers te houden en richting veilige haven te varen.

Zoals gezegd: we hebben de afgelopen 10 jaar al meer dan 1.000 mensen een kans gegeven op een duurzame toekomst. Dat willen we blijven doen. Samen met jullie.

We blijven jullie proactief informeren over de voortgang.

Groet,
Alle medewerkers van The Colour Kitchen