“The Colour Kitchen is onderscheidend in persoonlijke aandacht, begeleiding en een realistisch toekomstbeeld”


Jobcoach Ben Altemühl werkt al 8 jaar met plezier en met resultaat samen met The Colour Kitchen. Regelmatig stromen cliënten van Jobcoach Ben door naar betaald werk bij The Colour Kitchen of elders.

De toegevoegde waarde van The Colour Kitchen?

“Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben vaak weinig zelfvertrouwen en zien geen toekomstmogelijkheden. De professionals bij The Colour Kitchen hebben het vermogen om deze mensen goed te begeleiden waardoor ze zelfverzekerder naar de wereld kijken en weer mogelijkheden zien”, vertelt Ben over zijn positieve ervaring bij The Colour Kitchen.

 

 


Jobcoach Ben
Ben Altemühl
(job)coach, re-integratieconsulent en woonbegeleider

Het onderscheidend vermogen van The Colour Kitchen zit in het persoonlijk contact en de oprechte aandacht. Niet alleen voor deelnemers van de opleiding maar ook voor de bedrijven met wie The Colour Kitchen samenwerkt. Ik voel mij altijd welkom en geholpen bij The Colour Kitchen.


 

Plezier in het leven geven

Als (job)coach, re-integratieconsulent en woonbegeleider bij Jobcoach Ben, is Ben Altemühl gespecialiseerd in begeleiding en ondersteuning van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Dit kunnen mensen zijn die, door verschillende omstandigheden niet of nauwelijks werkervaring hebben opgedaan of mensen die wel gewerkt hebben maar door bijvoorbeeld ziekte, verslaving(en) en/of psychiatrische problematiek uitgevallen zijn. Deze begeleiding heeft als doel mensen echt te leren kennen en hen zelfvertrouwen te geven. Hierdoor raken ze gemotiveerd om met plezier aan de slag te gaan met bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en/of betaald werk.

Ben: “Ik heb jaren gewerkt als groepsleider bij o.a. Altrecht Utrecht en het Pieter Baan Centrum. In 2011 ben ik gestart met mijn eigen bedrijf: Jobcoach Ben. Ik vind het prettig om mijn eigen methodiek te gebruiken en flexibel te zijn naar cliënten. In mijn werkwijze vind ik aandacht, luisteren en een realistische aanpak belangrijk. In de samenwerking met organisaties om mijn cliënten aan het werk te krijgen vind ik dit ook belangrijk maar dit is niet altijd makkelijk te vinden”.

Persoonlijke aanpak en aandacht

Ben legt uit dat een van zijn belangrijkste pijlers tijdens een coachingstraject het opbouwen van contact is en het bieden van een realistisch perspectief. “De kunst is om samen met de cliënt op zoek te gaan waar zijn of haar kwaliteiten liggen en deze te integreren in een ‘opstap’ naar een vrijwillige of betaalde baan”, aldus Ben.

Deze aanpak herkent hij in het werken met The Colour Kitchen. “Al vrij in de beginperiode van The Colour Kitchen ben ik met hen in contact gekomen. Snel had ik het gevoel dat The Colour Kitchen dezelfde werkwijze hanteert; aandacht, realistisch en flexibel. De professionals binnen The Colour Kitchen staan open voor iedereen en elk verhaal. Er wordt goed gekeken naar de mogelijkheden. Wil een cliënt een dag of een week meelopen? Dan kan dat! Wanneer een cliënt gestart is met een opleiding merk ik hoe snel ze weer energie hebben. Met name echt onderdeel zijn van een bedrijf maakt dat ze zich gewaardeerd voelen: werk doet wonderen! Wat ik echt fantastisch vind is de afsluiting van het opleidingstraject; een afstudeer diner waarbij ook de familie betrokken wordt”.

Ben merkt dat de persoonlijk aanpak en de aandacht niet alleen geldt voor deelnemers van de opleiding maar ook voor de organisaties waarmee ze samenwerken. “Bij The Colour Kitchen heb ik altijd het gevoel dat er tijd is en dat ik welkom ben. Dit maakt de samenwerking prettig”.

Tussentijdse evaluatie

Het contact met The Colour Kitchen verloopt van begin tot eind prima. “Regelmatig kom ik langs voor een evaluatiegesprek met een coach vanuit The Colour Kitchen en de cliënt. Tijdens zo’n gesprek kijken we hoe alles gaat en of er nog iets is wat extra aandacht verdient. Het verschilt per cliënt hoe vaak we zo’n evaluatie doen. Wat nog een verbeterpunt is voor The Colour Kitchen is de tussentijdse bereikbaarheid. Er is nu geen goed te bereiken centraal nummer. Is persoon x nu even niet bereikbaar? We kunnen je doorverwijzen naar persoon y of we laten een bericht voor je achter. Dit zou mij helpen om tussentijds te kunnen sparren”.

Nieuwe tak van sport

Ben ziet zeker meer samenwerkingsmogelijkheden met The Colour Kitchen. “Ik krijg regelmatig cliënten over de vloer waar een opleiding van een jaar net te lang is en die ook niet perse de keuken in willen of gastheer willen zijn. Zij hebben een kleinere stap nodig. Denk aan afwassen of schoonmaken in de horeca. Als The Colour Kitchen hier een korte opleiding voor zou kunnen inrichten zou ik nog meer mensen naar hen kunnen doorverwijzen”.

Nog een idee, die Ben enthousiast vertelt, is dat The Colour Kitchen in de toekomst meer het ‘land’ in gaat met bijvoorbeeld een foodtruck. Op deze manier kan The Colour Kitchen zich meer profileren en daarnaast kunnen deelnemers van de opleidingen werkervaring opdoen bij de opkomende evenementen en foodtruckmarkt”.

Ook samenwerken met The Colour Kitchen?

Graag helpen we meer mensen aan een passende baan. Kunnen wij iets voor jou betekenen? Zie jij kansen voor een mooie samenwerking? Zoek dan contact met een van onze medewerkers via onze website.