The Colour Kitchen partner van Goede Doelen Loterijen in nieuw pand in Amsterdam

The Colour Kitchen is een samenwerking aangegaan met de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en Bankgiro Loterij). Afgelopen dinsdag werd de overeenkomst tussen beide partijen getekend.

In het nieuwe pand van de Goede Doelen Loterijen aan de Beethovenstraat in Amsterdam zal The Colour Kitchen invulling geven aan de horeca – in de vorm van een restaurant – en haar maatschappelijke hart gebruiken om voor meer verbinding te zorgen in de buurt. Daarnaast gaat The Colour Kitchen de medewerkers ontvangen in het bedrijfsrestaurant en wordt The Colour Kitchen partner voor evenementen. De medewerkers van de Goede Doelen Loterijen verhuizen op korte termijn naar hun nieuwe werkplek.

Beide partijen zijn erg verheugd over de samenwerking. Volgens Christine de Mes, directeur van The Colour Kitchen, is dit een prachtige kans om de sociaal maatschappelijke missie van de horecaonderneming voort te zetten. “Hiermee is voor The Colour Kitchen de cirkel rond. Ons eerste opleidingsprogramma in Amsterdam in 2009 werd mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN en nu zijn we vaste partner van de Goede Doelen Loterijen. Onze missies sluiten naadloos aan en het geeft ons een prachtig platform om onze maatschappelijke missie nog verder uit te dragen.”

Esther Wubben, projectleider nieuw kantoor Goede Doelen Loterijen: “We zijn ontzettend blij dat wij voor onze bedrijfcatering en het publieke restaurant een partner hebben gevonden met een maatschappelijke missie, dit past helemaal bij ons. We kijken uit naar een mooie samenwerking.”

Restaurant La Lotteria
In het pand zal dit najaar een Osteria, een Italiaans restaurant openen, dat zich richt op mensen die in de buurt wonen en werken. Het restaurant krijgt een toepasselijke naam: ‘La Lotteria’.

Goede Doelen Loterijen

De Goede Doelen Loterijen hebben als missie het fondsenwerven voor goede doelen. De organisatie, die bestaat uit de Nationale Postcode Loterij, de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij, is een uniek voorbeeld van particulier initiatief met een breed draagvlak in de samenleving. Deze non-profit loterijen schenken de helft van ieder lot aan meer dan 240 goede doelen en culturele partners, tot nu toe in totaal 7,2 miljard euro.
Bij de Postcode Loterij zijn dit goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur. De BankGiro Loterij steunt cultuur en het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. De VriendenLoterij ondersteunt maatschappelijke initiatieven (goede doelen, clubs, verenigingen op het gebied van gezondheid en welzijn) die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven. Maandelijks spelen in Nederland 3,3 miljoen huishoudens mee met de Goede Doelen Loterijen.
De Goede Doelen Loterijen zijn samen met de Postcode Loterijen in het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland de op twee na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

The Colour Kitchen

The Colour Kitchen is een horecaonderneming met een groot maatschappelijk hart. We willen maatschappelijke impact maken door het menselijk kapitaal in Nederland te koesteren. Wij geloven dat iedereen een kans verdient. Mensen komen het beste tot hun recht als ze oprechte aandacht krijgen en ze hun talent kunnen benutten. Vanuit die gedachte geeft The Colour Kitchen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans in een commercieel volwaardige werkomgeving – een plek waar ze een belangrijke rol vervullen in de bedrijfsvoering van onze organisatie.

Wij vinden dat je iedereen een kans moet geven en dat je moet investeren om talent zichtbaar te maken en te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit positieve impact heeft op onze samenleving.