The Colour Kitchen verlaat in dit najaar Boerderij Langerlust

Naar aanleiding van berichtgeving in het Parool over het vertrek van The Colour Kitchen bij Boerderij Langerlust in Amsterdam en een protestactie die door de bewoners uit Amsterdam Zuidoost georganiseerd wordt, willen we hierop reageren. Wij roepen daarnaast iedereen op om mee te denken over een nieuwe plek om onze missie voort te zetten!

Boerderij Langerlust krijgt – zoals eerder vermeld is – een nieuwe bestemming. In goed overleg met de gemeente Amsterdam zijn wij overeengekomen in het najaar te vertrekken. Het bericht over het vertrek van The Colour Kitchen heeft veel losgemaakt bij mensen en wij zijn verheugd dat velen zich zichtbaar achter onze missie scharen.

Horecaprofessionals

The Colour Kitchen heeft de afgelopen 4 jaar met heel veel plezier en enthousiasme haar missie op boerderij Langerlust uitgedragen. Hier hebben 73 leerlingen de kans gekregen zich te ontwikkelen, zijn daar opgeleid tot horecaprofessionals en zijn er 21 leerlingen uitgeplaatst naar betaald werk. Een bijzondere tijd waarin mooie successen zijn behaald.

Boerderij Langerlust is in de afgelopen jaren, als The Colour Kitchen Langerlust, steeds meer onderdeel van de buurt geworden en heeft met diverse lokale leveranciers samengewerkt. We zijn dan ook dankbaar dat we op deze prachtige plek zoveel hebben gedaan en bereikt.  

The Colour Kitchen vertrekt per 1 oktober bij boerderij Langerlust. Tot die tijd blijven we met veel plezier en enthousiasme ons werk en onze missie voortzetten op deze plek, net als op meer dan 20 andere locaties in het land. Komend seizoen zijn er namelijk nog vele mooie events en worden er meer dan 50 bruiloften gevierd bij The Colour Kitchen Langerlust. Daar kijken we naar uit!

Opleidings- en begeleidingsprogramma’s

De huidige opleidings- en begeleidingsprogramma’s voor onze leerlingen in Amsterdam gaan straks gewoon door. We blijven onze bestaande samenwerking met de gemeente en werk-leerbedrijf Pantar benutten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Amsterdam een nieuwe kans te bieden. Dat doen we op onze andere locaties in Amsterdam e.o. Daarnaast zijn we al bezig met nieuwe projecten en locaties in de gemeente Amsterdam.

Denk mee!

Wij roepen iedereen op om mee te denken over een nieuwe locatie in Amsterdam waar ruimte is voor horeca met een groot maatschappelijk hart. Zodat we onze werkzaamheden nog verder kunnen uitbreiden en nóg meer leerlingen de aandacht geven die ze verdienen. Denk mee, deel en laat het ons weten! Stuur een e-mail naar communicatie@thecolourkitchen.com.

Over The Colour Kitchen

Maatschappelijke impact maken, daar draait het om bij The Colour Kitchen. Dat doen we met een commercieel hospitality-concept met een groot maatschappelijk hart. Samen met onze gasten en partners maken wij het verschil door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te geven. We leiden ze in onze horecabedrijven, bedrijfs- en partycatering op tot horecaprofessionals met een diploma. En helpen ze daarna zoveel mogelijk verder op weg naar een baan.

NO SOCIAL WASTE

Na bijna 10 jaar kunnen we zeggen: The Colour Kitchen staat. Het model werkt, we kunnen én maatschappelijke impact maken én geld verdienen. Hoog tijd om er nóg meer vaart achter te zetten, zodat sociaal ondernemen de nieuwe manier van zakendoen wordt. Met het actiethema NO SOCIAL WASTE gaan wij de barricaden op. Het doel: al het onbenut talent dat nu thuis op de bank zit een nieuwe kans geven. We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren – geen talent mag onbenut blijven!

www.thecolourkitchen.com