Utrechts gemeenteraadslid D66 in de keuken bij Nieuwe Vaart

Op een nieuwjaarsborrel kwam de koffiebar-held van de Nieuwe Vaart, Anthony, aan de praat met Anne-Marijke Podt, Gemeenteraadslid voor D66 in Utrecht. Tijdens het gesprek komen ze op The Colour Kitchen. “Daar had ik natuurlijk al eerder van gehoord vanuit mijn werk bij de gemeenteraad. Ik heb altijd al een keer een kijkje in de keuken willen nemen, dus ik vroeg aan Anthony of dat misschien kon en twee dagen later had hij het geregeld!” En zo stond Anne-Marijke vorige week bij ons in de keuken quiches te bakken! “Ze heeft echt hard gewerkt” aldus locatiemanager Rowena.

Anne-Marijke heeft verschillende onderwerpen in haar portefeuille, waaronder Maatschappelijke Opvang en Werk en Inkomen. Vanuit de gemeenteraad mag ze wel vaker op bezoek bij bedrijven en organisaties, maar een dagje meelopen is toch een andere ervaring, een manier om echt kennis te kunnen maken. “Je merkt gelijk dat er bij The Colour Kitchen veel aandacht is voor elkaar en voor het ontwikkelen van je eigen kracht. Je staat er écht als team te knallen, een heel andere kennismaking dan via een presentatie of rondleiding. The Colour Kitchen is een voorbeeld, want iedereen kan beter presteren vanuit zijn/haar eigen kracht.”

“Er zijn verschillende redenen dat het concept van The Colour Kitchen zo goed werkt, maar wat daar volgens mij ook echt aan bijdraagt is dat je direct resultaat hebt van je inzet. Mijn quiches zijn heel veel verkocht! Dan heb je gelijk een succes behaald.”, aldus Anne-Marijke.

De goede band tussen de bedrijven waarvoor geserveerd wordt in de Nieuwe Vaart maakt ook indruk. Anne-Marijke: “Het is gaaf dat de gasten je nog even op komen zoeken om je een compliment te geven over wat je hebt gekookt. In reguliere bedrijfscatering is dat anders. Er is hier een grotere betrokkenheid bij elkaar.”

Met een goede ervaring rijker en driedubbele onderstreping van The Colour Kitchen als voorbeeld van een succesvolle sociale onderneming, ging Anne-Marijke weer naar huis. “Ze is natuurlijk altijd weer welkom om quiche te komen bakken!” aldus team Nieuwe Vaart.

 

v.l.n.r. Jubril Mohammed, Rowena de Ronde, Ji Jin, Margreth Groené, Lulu Hsu, Anthony de Jonge en Anne-Marijke Podt