Aankondiging vertrek Joske Paumen

Na tien jaar volledige inzet, heeft Joske Paumen besloten The Colour Kitchen te verlaten. Een keuze die wij als de Raad van Commissarissen van The Colour Kitchen bijzonder betreuren, maar tegelijkertijd enorm respecteren. Op Joske’s eigen verzoek, wil ze haar vertrek zelf toelichten.

Met dit bericht wil ik je laten weten dat ik heb besloten om afscheid te nemen van The Colour Kitchen. Een beslissing die ik niet licht genomen heb. Ons prachtige bedrijf heeft in de afgelopen jaren heel veel bereikt. We zijn koploper in het realiseren van maatschappelijke impact en hebben bewezen dat op een sociale manier ondernemen écht kan. Het bieden van nieuwe kansen loont! Dat uit zich in ons bewezen businessmodel. Maar bovenal komt dat tot uiting in de verhalen van meer dan 1.000 leerlingen die zichzelf in de afgelopen 10 jaar bij ons opnieuw wisten uit te vinden.

De afgelopen jaren stonden in het teken van het opbouwen van The Colour Kitchen tot een gezonde organisatie. Ruim een jaar geleden zijn we als organisatie in een nieuwe fase gekomen. Ik voel heel sterk dat ik zelf ook toe ben aan een nieuwe stap. Ik heb de behoefte om andere uitdagingen aan te gaan, om me weer druk te gaan maken om andere maatschappelijke problemen. Het is tijd voor mij om The Colour Kitchen los te laten. Tegelijkertijd voel ik heel sterk dat The Colour Kitchen er ook klaar voor is om mij los te laten.

Ik ben heel erg dankbaar voor de reis die ik heb mogen afleggen met The Colour Kitchen. In 10 jaar tijd ben ik zelf gegroeid van een schaap met vijf poten en een goed idee, naar een bestuurder van een serieus bedrijf. Ik heb ontzettend veel geleerd en vooral heel erg genoten van het ondernemen. Ik wil de mensen om mij heen bedanken voor het vertrouwen in mij en in The Colour Kitchen. Want vanwege jullie betrokkenheid, enthousiasme en een beetje rebellie hebben we sociaal ondernemen echt op de kaart gezet.  

Ik zal nog tot 1 augustus in functie zijn. In die tijd bereiden met mijn collega-bestuurder Christine de Mes en ik samen een goede overdracht voor. In dat kader zullen we zoveel mogelijk direct contact met jullie zoeken. Verder blijf ik op een ander vlak betrokken bij The Colour Kitchen. Deels als mede-aandeelhouder en als mede-bestuurder bij The Colour Kitchen Foundation.

Met vriendelijke groet,
Joske Paumen